Crònica d’Andreu, Rafa i Enric a la UT Les Fonts

El passat cap de setmana del 10 al 11 de març va tenir lloc l’Ultra Trail Les Fonts 2017, una ultra de 3 etapes on hi varen participar 3 Mallorca a Dalt de Tot que formaren un gran equip. Andreu Company, Rafa Juarez i Enric Matas .

N’Andreu ens ha escrit una crònica ben emotiva que no es deixa cap detall. Ens fa sentir com si hi haguèssim estat presents.

Crònica UT Les Fonts 2017

Ja feia anys que sentia meravelles d’aquesta ultra i tenia ganes de tastar-la. És una ultra diferent a ses que esteim acostumats ja que son 3 etapes en 3 dies que surten i arriben a nes mateix lloc, lo que fa que se visqui un ambient molt xulo. Aquest any a més afegien sa possibilitat de participar en equips de 3 corredors, sa qual cosa mos permetria veure que tal mos complementam s’equip Mallorca Dalt de Tot que participarem en juliol a Ehunmilak (Rafa, Joan i Andreu). Desgraciadament a darrera hora en Joan va ser baixa degut a una lesió a nes turmell. Sort que teníem un reserva de lujo a sa recambra i n’Enric va agafar es seu lloc.

Etapa 1 – La Nocturneta – 23km, 400m+

Sa primera etapa, que surt a les 21h de divendres és una trampa. Té un recorregut amb poc desnivell i molt corrible. Com que s’arriba amb ses cames fresques és molt fàcil envalantonar-se i començar a córrer més de lo que toca. Guanyar uns minuts es divendres pot significar començar dissabte amb cames carregades i perdre mooolt de temps. Com que ja veníem avisats vàrem anar tot es temps amb escap fred i es freno de ma posat. Així, amb 2h9m completàvem es recorregut en posició 6 des 15 equips participants.

Etapa 2 – El Trail de les Fonts – 70km, 4.000m+

Aquí comença s’ultra de veritat. Després de dormir només 4 horetes a les 6h des dematí començava s’etapa reina. Fins a Paüls (km 9,5) es recorregut és amable i permet trotar bastant; després comença sa primera gran pujada des dia fins a Engrilló. Esteim frescos i anam pujant sense gaires problemes; després una llarga baixada, un repetxon i mos plantam a sa Font de Sant Roc (km 25) en 3h45. Esteim disfrutant des camí i d’uns paisatges que, en molts trams, mos recorden a sa nostra serra de Tramuntana (putes pedres!) i en altres passam per uns boscos de pins que semblen es pre-pirineu. Es següent objectiu és arribar a la Franqueta (km 41) on podrem menjar un plat de pasta i recarregar energies. Sa calor comença a apretar de valent, no sembla que estiguem a març! Quan sortim de la Franqueta mos posam molt contents perquè mos diuen que som anam 4ts per equips. Toca pujar una llarga pujada que a nes perfil no pareixia molt difícil, però que se fa molt dura perquè va tot es temps per dins torrents i rossegueres plens de roques enormes que dificulten pujar a bon ritme. Això sí, es paisatges a sa part alta d’aquest tram son realment espectaculars. Arribam adalt bastant tocats, però a sa baixada anam recuperant i baixam millor de lo que pensàvem. Quan arribam a  s’avituallament d’Alfara de Carles (km 53) veim que hem agafat a s’equip que anava 3er (és s’equip que va guanyar divendres que té un des 3 components bastant tocat). Sortim abans que ells emocionats amb sa possibilitat de poder fer podis a s’etapa reina, però a mitja pujada mos adelanten. En aquests moments, n’Enric que és es que té menys experiència en curses llargues comença a patir bastant i no el volem cremar així que anam pujant a ritme tranquil però constant. Per sorpresa nostra, abans d’arribar adalt de sa pujada, els tornam a passar i decidim que ja no se mos escaparà es 3er lloc. Feim sa darrera llarga baixada tan aviat com ses cames mos deixen. Acabam arribant en 12h25m en 3a posició! Esteim exultants ja que per uns matats com noltros és un gran èxit aquest podi. A sa general esteim es 4ts a 1 minut des 3ers.

Etapa 3 – La Cursa de les Fonts – 27km, 1.700m+

Uns minuts després de s’alegria d’arribar tercers a sa segona etapa, a n’Enric li varen començar a entrar unes rampes molt bèsties a ses 2 cames. No s’havia hidratat com tocava i amb un dia tan calurós això se paga molt car. Després de rebre es tractaments i carinyo des voluntaris i fisios de sa prova durant una bona estona, se va recuperar, però estava clar que no tenia cames per córrer es dia següent. En Rafa, al veure que ja no podíem participar en equip també va decidir no córrer sa darrera etapa i aprofitar per anar cap a Euskadi abans. Jo en canvi me sentia molt bé i tenia clar que acabaria s’ultra sí o sí. Sa darrera etapa no és massa llarga, però amb es tute que se duu ja a ses cames (i es peus!) des 2 dies anteriors se pot fer molt dura. A més se passa per alguns des trams més tècnics de tota sa carrera. Sa meva estratègia era clara anar fent com pogués fins a nes sostre de sa cursa (la Coscollosa, km 15,5) i a partir d’aquí cremar tots es cartutxos a sa baixada. Dit i fet, 4h6m i de volta a Xerta.

Finalment vaig acabar a sa posició 51 de sa general de s’ultra amb un temps total de 18h41. De ses 185 persones que varen començar-la, només la vàrem acabar 116.

Enhorabona quins campions!!! Aupaaa Mallorca a Dalt de Tot!!
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s